Op 27 Oktober 2009 in Ahoy.

Ook nu ben ik weer van de party

Om diashow te zien van het concert 2009 klik hier

  

De nieuwste cd van Eros Ramazzotti

 

Please download Java(tm).

 

                                                

 

Eros Ramazzotti wordt geboren op 28 oktober 1963 in een buitenwijk van  Rome. Zoals dat hoort groeit hij op in `armoedige omstandigheden', maar de liefde voor de muziek zit er al snel in. Afleiding en expressiemogelijk-heden zijn in die tijd en op die plaats moeilijk te vinden, vandaar dat hij zich richt op zijn muzikale ontplooing. Hij leert op jonge leeftijd drums, gitaar en piano bespelen. Zijn vader vindt dat hij naar het conservatorium moet, maar hij slaagt niet voor het eindexamen.

San Remo festival
In 1981 doet hij mee aan een talentenjacht. Ramazzotti wint niet, maar valt wel op en krijgt een platencontract aangeboden. Drie jaar later doet hij mee aan het bekende San Remo-festival. Deze keer wint hij, met het nummer ‘Terra Promessa’, wel. Een jaar later, in 1985, verschijnt zijn eerste album.

Doorbraak
Eros Ramazzotti  breekt in 1990 door bij het grote publiek met zijn cd In Ogni Senso. De cd wordt gevolgd door een wereldtournee. De cd en de tour zijn zeer succesvol. De tour wordt afgesloten met een wereldwijd uitgezonden optreden uit Barcelona. Van dit optreden wordt een registratie gemaakt in de vorm van de live-cd Eros In Concert.

Wereld artiesten
Eros Ramazzotti wordt wel het wonderkind van de Italiaanse popmuziek genoemd. Hij krijgt wereldwijd succes door met name zijn duetten met wereld sterren. Hij speelt op grote festivals over de hele wereld met artiesten als Rod Stewart, Elton John, Joe Cocker, Jimmy Page, Sheryl Crow, Cher en natuurlijk Tina Turner.

MTV Music Award
Ramazzotti verkoopt vele miljoenen platen over de hele wereld. Hij ontvangt een MTV Music Award en diverse platina platen. In 1997 speelt hij in een uitverkocht Wembley stadion.

Hits
Zijn bekendste hits zijn ‘Se Bastasse Una Canzone’, ‘Adesso Tu’, ‘Musica Č’ en ‘Cose Della Vita’. Dit laatste nummer verschijnt in 1993 en neemt Eros in 1998 nog eens op in duet met Tina Turner. Hij haalt hiermee opnieuw internationaal succes. 

 

 

Samen met mijn dochter Wendy naar het concert 2004 geweest van eros Ramazzotti in Ahoy.

Ik ging echt uit mijn dak en vond het echt geweldig en heb genoten. Het was echt "Bellisimo"

Voor foto's van het concert klik hier

  

Video clib "Non Siamo Soli"

 

 

Naar  BACKSTAGE EROS RAMAZZOTTI RICKY MARTIN NON SIAMO SOLI

 

Backstage met Ricky Martin

 

Video Photo Shooting.

 

Per me per sempre.

Een mooi liefdes liedje (voor muziek en tekst klik hier)

 

 

 

 

 

Links

Originele website van Eros: http://www.erosramazzotti.net/              

 

                                 

Videoclib:                              http://www.erosramazzotti.de/

                                          http://it.launch.yahoo.com/eros_ramazzotti/

Songteksten:                      http://www.lyricsdownload.com/eros-ramazzotti-lyrics.html

 

http://italiaansemuziek.startpagina.nl/