Op 18 September 2009 komt de nieuwste cd van Gigi D'Alessio uit.

Gigi D'alessio werd geboren op 24 februari 1967 in Napels als derde kind van het gezin. Toen hij 4 jaar oud was bracht zijn vader  een accordeon mee en vanaf dat moment werd muziek zijn passie. Hij leerde het zo snel en goed dat hij met zijn 12de jaar al naar het conservatorium San Pietro  in Napels ging. Daar leerde hij piano spelen en studeerde uitmuntend af.

Hij werkte bij de belangrijkste muziekstudio in Napels als musicus, arrangeur en auteur. Het belangrijkste wat hij in zijn jonge carrière deed was het leiden van het  Orchesters Scarlatti. Hij werkte samen met Mario Merola met wie hij het lied "Cient'Anne" componeerde.

In 1992 produceerde hij zijn eerste album " Lasciatemi Cantare" met daar op volgend het album "Scivolando verso L'Alto" waarvan meer dan  50.000 exemplaren verkocht werden.

In 1994 volgde "Dove Mi Porta Il Cuore " en  "Passo dopo Passo" . Zijn concert werd door meer dan 10.000 mensen bezocht.

In 1997 brak hij echt door met het album "Fuori dalla Mischia" met de singels "Anna Se Sposa" en "Chiove".          Zijn droom kwam uit en hij trad op in stadion  "San Paolo" waar normaal grote artiesten als Eros Ramazzotti  of  de  Rolling Stones spelen. Meer dan 20.000 mensen kwamen waar onder enkele beroemde mensen.

Met het album "E stato un piacere" en de daar op volgende albums  1998: "Tutto in un Concerto" en 1999: "Portami Con te" waarin hij het dagelijkse leven van Napels bezingt,   bewees Gigi ook bij de grote Italiaanse muziekanten te horen.  In  2000 neemt hij deel aan het festival  van "San Remo". Van het album "Quando La Mia Vita Cambierá"  worden meer dan 400.000 exemplaren verkocht en hij krijgt ook bekendheid in andere Europese landen. Er volgt een tournee door heel Europa met uitverkochte zalen.

In 2001 neemt hij weer deel aan het festival van "San Remo" met het liedje  "Tu Che Ne Sai"  van het album "Il Cammino Dell'Etá". In Oktober 2002 komt het album "Uno Come Te" die binnen een week op nummer 1 van de meest verkochte cd's staat. Zijn carrière is niet meer te stoppen.

  

 

                        

                          +

Officiele website: http://www.gigidalessio.com/

Liedjes beluisteren: http://www.zazell.nl/shops/zazell/info.aspx?bundle_id=5745

Songteksten: http://www.lyricsondemand.com/d/dalessiogigilyrics/